Pasti na dražbah nepremičnin

Četrtek, 9. november 2017

V zadnjih dneh je medijsko precej odmevna zgodba o nakupu neke stanovanjske hiše na javni dražbi, kjer je dolžnik pred izselitvijo odstranil tudi vsa okna, inštalacije, kurilno napravo, skratka novemu kupcu hišo pustil popolnoma razdejano. Dodatno se je izkazalo, da je bila hiša zgrajena celo brez gradbenega dovoljenja. Kupcu je tako od na začetku dokaj ugodnega nakupa ostalo bolj malo. 

Res, da gre za ekscesen primer in da takih na srečo ni veliko, je to kljub vsemu lepo opozorilo, da nakup nepremičnine na javni dražbi ne glede na samo privlačnost predstavlja tudi znatno mero tveganja. V bistvu se v tem primeru potrjuje rek, da potencialno večja donosnost naložbe prinaša tudi večja tveganja. In da ta tveganja zmanjšamo na najmanjšo možno mero, je tako pravno kot tudi dejansko stanje nepremičnine pred udeležbo na dražbi potrebno zelo dobro pregledati. Pomoč strokovnjaka pri tem je po našem mnenju nujna.

V enem izmed prispevkov na opisano temo v oddaji Svet na Kanalu A je sodeloval tudi naš sodelavec Anže Urevc, ki tovrstne postopke dobro pozna. Prispevek objavljamo na spodnji povezavi. 

Svet na Kanalu A: Pasti na dražbah nepremičnin

Pred časom smo o javnih dražbah pisali tudi v časopisu Delo. Članek je na volje tule.

V kolikor boste naleteli na javno dražbo, ki vas utegne zanimati, a ne veste, kako se zadeve lotiti, smo v našem podjetju pravi naslov za pomoč pri tem.