Dober nepremičninski posrednik - Vaša desna roka!

Tisti, ki redno spremljate prispevke in članke sodelavcev podjetja Dominvest d.o.o., ste verjetno opazili, da večinoma govorijo o problematiki, zakonodaji, novostih in kreativnih rešitvah, ki izhajajo iz glavne dejavnosti podjetja, to je upravljanja večstanovanjskih, stanovanjsko-poslovnih in poslovnih stavb na Gorenjskem. Tokrat pa posvečamo nekaj stavkov prodaji oziroma nakupu nepremičnine (stanovanja, hiše, kmetije, zemljišča, gozda, ipd.).

Preden smo aktivno pristopili na trg tudi kot posredniki pri prodaji oziroma nakupu nepremičnin, smo prodajali izključno lastne nepremičnine. V obdobju 2008 –  2009, v času največjega upada prodaj po letu 2007, samo prodali več novih stanovanj v soseski Bezje v Kranjski Gori, kar je bil lep dosežek za tisti čas. Poleg tega zunanjim sodelavcem, nepremičninskim agencijam in našim strankam že ves čas našega obstoja nudimo strokovno pomoč pri prodaji ali oddaji nepremičnin.

Večina ljudi ima občutek, da časi trenutno niso ravno najboljši, tako za prodajo nepremičnine, kot tudi za nakup. Prodajalci počasi spuščajo cene njihovih »domov«, a kupcev še vedno ni od nikoder. Tudi slednji aktivno spremljajo vedno širšo ponudbo nepremičnin na spletu, vendar še vedno ne najdejo optimalne rešitve zase. Zakaj je tako? Kaj naj storijo? Koliko časa mora še preteči, da se bo situacija izboljšala?

Teh vprašanj smo bili ves čas deležni tudi mi. Skozi prakso smo našli rešitev in tudi pot do rešitve. Zato smo na željo naših strank sklenili, da jim in ostalim poleg upravljanja omogočimo tudi uradno storitev nepremičninskega posredovanja pri prodaji ali nakupu nepremičnin.

Izpolnjujemo vse pogoje za opravljanje dejavnosti posredovanja iz Zakona o nepremičninskem posredovanju (posredniki z licenco, zavarovanje odgovornosti pri Zavarovalnici Triglav, ipd.). Za razliko od večine nepremičninskih agencij imamo mi tudi široko bazo strank iz naslova upravljanja in zunanjih sodelavcev, prodajalcev in ostalih ter večji strokovni kolektiv, ki aktivno sodeluje pri poslih posredovanja. Naši nepremičninski posredniki z licenco, univerzitetni gradbeni inženirji in projektanti, univerzitetni diplomirani ekonomisti, pogodbena odvetniška pisarna pa nam omogočajo, da posredujemo pri vseh vrstah prodaj, od najbolj enostavnih stanovanjskih nepremičnin, do najbolj zapletenih kmetijskih in gozdnih zemljišč na varovanih območjih. Urejamo tudi vse ostale premoženjsko-pravne zadeve.

Vedno izpeljemo ves postopek od začetka do konca, in sicer v najkrajšem možnem času, strokovno, transparentno in varno od prevzema nepremičnine v prodajo do primopredaje nepremičnine novemu lastniku. Poleg tega smo aktivni člani Gospodarske zbornice Slovenije – Združenja družb za nepremičninsko posredovanje (naš zaposleni deluje tudi v upravnem odboru) ter uradni podpisniki Kodeksa dobrih poslovnih običajev v prometu z nepremičninami. Vse to nas dodatno zavezuje k poštenemu in profesionalnemu delu ter pripomore k strankinemu zaupanju.
 

Nepremičninski posrednik deluje v korist obeh - kupca in prodajalca


Če prodajate ali nameravate prodati vašo nepremičnino ali pa le to kupujete, bi vas za začetek želeli spodbuditi k aktivnemu ravnanju, ki je ključ do rešitve. Če ste prodajalec, brez vašega aktivnega ravnanja kupci ne bodo dobili prave ponudbe. Če pa ste kupec, pa se brez vaše povratne informacije prodajalci ne bodo mogli prilagoditi vašim željam in zmožnostim. Tako kot vsaka pomembnejša stvar v življenju, tudi prodaja ali nakup nepremičnine zahteva strokoven pristop, natančen načrt, aktivnost in veliko mero vztrajnosti. Del tega ste dolžni storiti sami, del pa za vas lahko storimo mi. Ne razmišljajte predolgo, pokličite nas!

Pripravila: Marina Urevc, samostojna nepremičninska posrednica